CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

dinsdag 29 maart 2011

Cartridges registreren!!


Hallo allemaal,

Vaak vertel ik tijdens een workshop of demo dat je de Cricut en alle cartridges die je bezit moet registreren op de www.cricut.com site. Vaak is men hier niet van op de hoogte en is het niet gedaan. Dit is toch heel belangrijk om te doen. Voor je garantie en als er een update beschikbaar is en natuurlijk voor je cartridges. Dit geeft je rechten als er iets niet goed is.
Om nu een beeld te krijgen hoe je dat moet doen, heb ik vanmiddag foto's gemaakt van de nieuwe cartridge die ik vandaag binnen heb gekregen en dus gelijk heb geregistreerd.
Hieronder in punten wat je precies moet doen:
  • Ga naar http://www.cricut.com/
  • Log in met je gegevens
  • Ga naar "My Account"
  • Klik op de lijst welke cartridge of Cricut je wilt registreren.
  • In het volgend schermpje zie je onderstaand scherm
  • Vul hier je gegevens in en druk verder.
  • In een volgend scherm controleer je de gegevens op juistheid
  • Is alles juist ingevuld, druk dan weer verder.
  • Je gaat dan terug naar een scherm waar je de lijst ziet wat je allemaal al geregistreerd hebt.
  • Heb je meer begin dan opnieuw.
Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is?
Anders hoor ik het wel!

Groeten van Annette

Cricut Craft Room

Hallo allemaal,

Er is al lang sprake van dat ProvoCraft met een nieuw software programma op de markt komt, maar nu is het dan bijna ook zo ver. De planning is om hem in April online te zetten. Op dit moment wordt hij nog door vele mensen getest om zo de kinderziekten eruit te halen.

Cricut Craft Room software werkt met alle Cricut machines, (originele Cricut, Cricut maken, Cricut Expression, Cricut Expression 2, Cricut Cake, Cricut Imagine, Gypsy en Cricut DesignStudio). Deze Craft Room software zal werken met zowel PC als MAC computers.


Wat is Cricut Craft Room? Cricut Craft Room is een gratis online design tool. De software is naar verwachting beschikbaar in April van 2011. Cricut Craft Room heeft een internetverbinding nodig en er zal ingelogd moeten worden met uw Cricut.com account.

Bezit u een Gypsy, dan kunt u deze gewoon koppelen met de Cricut Craft Room, maar bezit u geen Gypsy, geen nood maak dan gebruik van de USB kabel en uw Cricut machine.

"Cricut Craft Room is de oplossing voor veel van de wensen van onze klanten," zegt Jim Colby, Senior Vice-president van Product Development. "Met deze nieuwe software, kan iedereen ontwerpen met onze volledige library en zo personaliseren door te spelen met de ontwerpen op de snijmat. Wil je iets uitsnijden dan heb je wel de bijhorende cartridge nodig, maar iedereen kan ontwerpen wat hij wil in dit programma."

Cricut Craft Room (CCR) is te vergelijken met de huidige Cricut Design Studio, alleen dit programma staat online. U hoeft alleen in te loggen met uw Cricut account. CCR zal werken als een virtuele Cricut mat.

Functies:

• slepen en neerzetten

• met 1 druk op de knop delen aan elkaar plakken

• afbeelding groeperen en aan elkaar plakken

• zoeken naar specifieke afbeeldingen in een enorme bibliotheek

U kunt de gesneden bestanden/ontwerpen gewoon opslaan op uw vaste schijf. Wat fungeert als een back-up.
Wij wachten het met spanning af.

Groeten van Annette

zondag 27 maart 2011

Weer up to date

Hallo allemaal,

Mijn Cricut Imagine en mijn Gypsy zijn weer up to date. Zaterdag had ik mijn laatste demo voor deze maand met de Cricut Imagine en mijn artikel is ook af, dus dan kan ik mijn Cricut updaten.
Je opent het programma Cricut Sync. en koppeld je Imagine aan de pc. Als je hem aan gezet hebt, zie je vanzelf eens schermpje te voorschijn komen. Het groene balkje zie je steeds voller worden. Na verschillende schermen zal de Imagine opstarten en dan ben je up to date. Toen mijn Gypsy ook maar even gekoppeld aan het programma. Ook hier bleek een update voor te zijn. Op dit moment is deze update al klaar, maar hij is nu bezig om de update uit tevoeren tussen de Gypsy en de Imagine. Dus eerst even deze update afwachten en dan maar naar bed, want ik ken mij zelf. Haha, als ik nu er mee ga spelen (01.00 uur) dan is het straks zo weer 3 uur en dan nog dat extra uur erbij is het al 4 uur. Oeps, dus maar niet doen. Ja, soms moet ik mij beheersen om niet gelijk  weer met mijn Cricut te spelen. Hoezo verslaafd, nee hoor een klein beetje maar. Haha. Fijn weekend verder en jullie het wel weer als ik wat gemaakt heb.

Groetjes van Annette

maandag 21 maart 2011

Verslag van de landelijke Cricut workshopdag

Hallo allemaal,

Op mijn prive blog kunnen jullie het verslag lezen van deze dag.

Groeten van Annette

dinsdag 15 maart 2011

Better Together

Hallo allemaal,

Enkele weken geleden had ik deze Imagine cartridge ontvangen. Toen ik mijn Imagine weer binnen had, hij is weggeweest wegens een software probleem, wilde ik deze cartridge proberen. Helaas kreeg ik deze melding. Zie onderstaande foto.

Oeps, foute boel dus. Inderdaad deze melding bleef er te voorschijn komen, ook nadat ik met ProfoCraft had gemaild om met een update etc. het probleem te kunnen verhelpen. Vandaag heb ik een vervangende cartridge gekregen. Helemaal super, toch. Ik wil jullie hierbij dus waarschuwen dat het dus best kan voorkomen dat er een cartridge tussen kan zitten die het niet doet. Ga gewoon terug waar je hem gekocht hebt. Ik had hem bij Kars gekocht en deze heeft hem netjes vervangen. Ik zal binnenkort er iets mee maken, nee niet vanavond meer. Haha.

Groeten van Annette

Mini workshop Imagine # 3

Hallo allemaal,

Ja, ik ben op dreef hoor. Ik had een kaartje nodig voor de zoon van een vriendin die 4 jaar wordt. Een goed excuus om de Imagine weer te grbruiken. Haha.
Weer even een mini workshop hoe ik dit gedaan heb.
  • Begin met het selecteren van het vierkant van de Imagine zelf en geef dit het design "Happy Brithday" en het formaat 5.5x5.5 inch.

  • Selecteer nu op de Imagine cartridge Yummy de vlag en open deze op je snijmat in de verschillende onderdelen.

  •  Geef de verschillende onderdelen een design naar keuze en geef het formaat 2.5 inch.

  • Print en snij alles uit.
  • Nu is het een kwestie van plakken en klaar is je kaart.
Groeten van Annette

Tim, je kaart gaat vanmiddag op de post.

zondag 13 maart 2011

Mini workshop Imagine # 2

Hallo allemaal,
Vanmiddag ben ik weer gaan spelen met mijn Imagine en heb gelijk een mini workshop voor jullie gemaakt.
Sorry hoor Anne-Marie. ;-)
De Cricut Imagine heeft op de machine 20 basisvormen staan. Zoals cirkel, hart, vierkant, ster, cupcake etc. Deze kun je goed gebruiken als je iets van zo'n vorm wilt hebben, maar ik gebruik hem ook wel om zelf deisgn papier te maken en dan er iets mee te kunnen ponsen etc. Op de foto zie je 3 basisvormen eend, vierkant en appel. Het vierkant heb ik aangeklikt en wordt nu is wit. Ik heb op het + teken gedrukt en hij staat nu op de witte balk boven. Nu druk ik op "Apply" 
Hij komt dan op je snijmat. Nu druk nu weer op het plaatje en dan op het potloodje.
Je komt nu in het menu van de Cricut Imagine cartridge Yummy en selecteer daar een design en het hele vlak wordt nu gevuld.
Als je nu weer op het scherm komt druk je op "Fit to Page" En het hele vlak wordt nu gevuld.

Als je nu drukt op "Apply" kom je in onderstaand scherm. Hier ie je dat je de snijmat kunt invoeren en dan hij op printen en snijden staat. Je kunt nu op je scherm klikken of je rechterknop onder indrukken.

Na het printen gaat hij snijden en klaar is je Design papier.

Groeten van Annette

zaterdag 12 maart 2011

Mini workshop Imagine # 1

Hallo allemaal,

Na mijn demo bij Nellie ben ik weer volop bezig met mijn Cricut Imagine. Je leert je machine toch beter kennen als je er gewoon mee speelt. Ook mag ik een artikel schrijven met deze machine, dus eerst nog even oefenen. En dan is een kaartje maken voor een vriendin die thuis komt uit het ziekenhuis een goede oefening. Haha. Het boeket komt van de Imagine cartridge "Imagine More".
Ik zal jullie aan de hand van foto's een mini workshop geven.

Open de Imagine More cartridge en zoek bovenstaand ontwerp op. Maak hem wit en druk op het + teken.

Hij staat nu op je snijmat. Ik heb hem even voor jullie vergroot anders zie je hem niet goed. Ik wil alleen de bloemen hebben, dus druk op het plaatje en dan op het potloodje.

Je ziet dan bovenstaand scherm. Druk nu op Layers (de rechterknop van de twee knoppen links boven) Je ziet nu de verschillende onderdelen waar uit dit bestaat. Druk dan op "Apply" 

Oeps alle onderdelen staan nu op je snijmat, maar die wil je niet. Druk nu op het plaatje die je niet wilt hebben en druk om hem te verwijderen op de rode knop rechtsboven.

Doe dit totdat je alleen de bloemen over zijn gebleven. Zie hier boven.

Voor de letter "W" heb ik mijn Cricut Cartridge Platin Schoolbook gebruikt.
Selecteer deze en druk dan op het potlood. Je krijgt dan bovenstaand scherm te zien.

Kleur de letter in. Ik heb gekozen voor de zachte groene kleur. Ben je tevreden over de kleur? Druk dan op "Apply"

Op de snijmat staat nu dus de letter en de bloemen. Ik heb even op het plaatje gedrukt, zodat jullie hem groter kunnen zien.

Deze heb ik laten printen en snijden.
Toen bijpassend design papier erbij gezocht en het
kaartje afgemaakt. Op deze manier wil ik jullie laten zien dat je dus ook onderdelen kunt gebruiken van een ontwerp en dat je op deze manier toch je Imagine gebruikt, maar toch ook weer zuinig kunt zijn.
Ik hoop dat jullie het snappen en leuk hebben gevonden, dan is het misschien voor herhaling vatbaar zo'n mini workshop.

Groeten van Annette

woensdag 9 maart 2011

Een geslaagde update

Hallo allemaal,

Vanmiddag zelf even de update gedaan en hij is zowaar gelukt. Joepie. Als je de laatste update gedaan hebt, zie je 4 iconen op je Gypsy staan. Ik heb nu versie 1.4 (0208:0214) Dit kun je zelf controleren door op het hoofdmenu op de moersleutel te drukken. Je komt dan in een ander tabblad waar je linksonder dit kunt zien. Als ik nu op het icoon druk van de Imagine.

Dan zie je bovenstaand scherm te voorschijn komen. Wat een extra knoppen allemaal. Meer dan wat er op de Imagine zelf staat.
Wat een mogelijkheden weer. Ik moet nog wel alles ontdekken hoor, maar dat zal t.z.t. wel gebeuren denk ik. ;-) Het is dat ik nog even druk ben voor het artikel, want anders wist ik het wel. Haha, juist lekker spelen met mijn Gypsy en mijn Cricut machines.

Groeten van Annette

Update tussen de Gypsy & Cricut Imagine













Hallo allemaal,

Onderstaand bericht heb ik ontvangen van ProfoCraft. Natuurlijk wil ik dit graag delen met jullie.

Groeten van Annette


The Big update is now available. This update will give greater compatibility between the Gypsy and the Imagine, will allow you to link Imagine cartridges to your Gypsy, adds a few new features to the Imagine, and fixes some calibration, printing and cutting issues. There is also a Cricut Sync update available that was actually released a few days ago so some of you might already have it. The update is 2.0.4.8.


New Imagine Features:

Update All - A button in the Project Preview screen. Add as many images/layers to your queue and then press Update All. You can now add the same color/pattern to all images/layers in the queue and size them all at the same time. This feature is very nice if you are cutting out a bunch of letters and don't want to have to individually edit each letter.

Pattern Cartridges - Now, when you insert a pattern cartridge, the Imagine will show what pattern cartridge was inserted and show a sampling of the patterns on that cartridge. This was added because many people thought their pattern cartridges didn't work since nothing shows on the screen after plugging them in.

The Imagine update should be fairly quick if you have kept your Imagine up to date.

The Gypsy update will take longer. I updated a brand new Gypsy this morning and it took over an hour and a half to complete all of the updates. Another person updated an up to date Gypsy and it took him about 45 minutes. So please be patient and please be sure to follow the instructions on the Imagine update site:

http://www.cricut.com/cricutsync/

This site has intructions for both the Gypsy and the Imagine.
The Gypsy will now have two apps on it: The Gypsy App, which will funtion as it always has and the Imagine App, which looks just like the Imagine screen. Update Numbers are as follows:

Gypsy App - Version 1.4 (0208:0214)

Imagine App for Gypsy - Version 1.01 (0110:0020)

Imagine - Version 1.01 (0110:0020:0239:202A)

Cricut Sync - 2.0.4.8

Following are the times that I experienced taking a Gypsy from Version 1.4 (0206:0208) to (0208:0214). Remember that I am on a T1 line so you will only have similar times if you are also on a T1 line.

1. Gypsy Content - 14 minutes

2. Started - 5 minutes

3. Updating Cartridge Data - 4 minutes

4. Updating Cartridge Overlays - 6 minutes

5. Cleaning Up Storage Data - less than 1 minute

6. Gypsy Imagine-content - 7 minutes

7. Gypsy Updating - 2 minutes

8. Restart Gypsy

9. Gypsy Imagine-application - less than 1 minute

10. Your Device has been detect but it is not communicating. Please recycle the power on the device.

11. I unplugged and plugged the cord and it brought up the Gypsy Projects folder

12. Exit Cricut Sync

13. Start Cricut Sync again and it told me there was an Imagine Application update available

14. Gypsy Imagine-application - less than 1 minute

15. Gypsy Updating - 1 minute

16. Restart Gypsy

17. Your Device has been detect but it is not communicating. Please recycle the power on the device.

18. I unplugged and plugged the cord and it brought up the Gypsy Projects folder. Then it told me there was an Imagine Content update available

20. Gypsy Imagine-content - 6 minutes

21. Installing Library Files - 1 minute

22. Restart Gypsy

The total time to do the update was 49 minutes. Hopefully that helps.

Chris

Provo Craft

Back to top

zaterdag 5 maart 2011

Een update gaat ook weleens fout.

Hallo allemaal,

Eens in de 14 dagen koppel ik mijn Gypsy aan de pc om te kijken of er een update is. Het is namelijk niet zo dat als je op www.cricut.com/gypsy kijkt dat er een update is. Maar als jij wel je Gypsy koppeld aan het Cricut Sync. programma dat hij dit opeens wel aangeeft. Zo bij mij gisteren ook, alleen deze keer maakte hij niet de update af. Oeps, een probleem want dan werkt de Gypsy ook niet meer naar behoren. De aanhouder wint en daarom wil ik graag met jullie delen wat ik precies gedaan heb en het nu toch voor elkaar gekregen heb.
Start het Cricut Sync. programma en koppel je Gypsy aan je pc.
Je ziet dan bovenstaand scherm.

Hij geeft aan dat je Gypsy toch up to date is, maar in mijn geval kan dat niet,
 want tijdens het proces liep hij vast. Druk op OK en je ziet
het volgende scherm.

Druk bovenaan op HELP en dan op TROUBLESHOOTING

Dit scherm komt ervoor. Druk hier op YES

Ook op dit scherm druk je weer op YES.

En weer op YES in het volgende scherm.

Dit scherm krijg je er nu voor en hij gaat nu downloaden.

Op deze manier maakt hij de 100% vol.
Zorg er wel voor dat je Gypsy zelf ook in het stopcantact zit, want hij moet 
 NIET tijdens dit proces zonder stroom te komen zitten!!
Ook moet je schermbeveiling uitgeschakeld zijn, zodat hij NIET in slaapstand gaat.

Hierna zie je dit scherm te voorschijn komen en ook dit moet hij tot de 100% vol maken.

Hierna zul je nog andere schermen zien, maar hoef je niks aan te doen. Het kan zijn dat hij tijdens het proces je Gypsy uitschakeld, maar hij geeft dan zelf aan wanneer jij je Gypsy weer moet aanzetten.
Ik heb dit gisteravond wel 5x achter elkaar gedaan, maar hij liep nog steeds vast.
Toen het 01.00 uur was heb ik het programma Cricut Sync. afgesloten en mijn Gypsy afgekoppeld van de pc. De Gypsy heb ik met de reset knop uitgezet. Zit op de achterkant en is dat kleine gaatje.
Vanmorgen weer de pc aangezet en het Cricut Sync. programma opgestart. Toen mijn Gypsy aangekoppeld en opeens ging hij wel verder in dit proces. Dus gewoon blijven proberen, want de aanhouder wint hoor!! Haha. En nu kan ik weer spelen met mijn Gypsy en de laatste cartridges staan er nu ook op. Deze kun je dus wel zien, maar NIET mee snijden. Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is voor iedereen en anders kun je mij mailen op info@annettescreafarm.com

Groeten van Annette

dinsdag 1 maart 2011

19 maart landelijke Cricut workshopdag

Hallo allemaal,

Op zaterdag 19 maart wil ik weer een landelijke Cricut dag organiseren. Wij beginnen op deze dag om 10.30 uur. De zaal is vanaf 10.00 uur open. Het maakt niet uit welke Cricut je hebt en welke cartridge je bezit. Wij gaan een LO maken en gebruiken daarbij 4 verschillende papiersoorten, want de instelling van je Cricut blijft toch het belangrijkste om iets goed te kunnen snijden. Ook komen de Colors aan de beurt, je weet wel de stiften van de Cricut. Hier kun je ook leuke dingen mee doen. Daarnaast maken wij ook een boekje die je bij je Cricut kunt bewaren, waar je de verschillende materialen in hebt staan en daarbij de juiste standen van de Speed, Pressure en het mesje. Dit allemaal op basis van het standaard mesje. Natuurlijk neem ik mijn Cricut Imagine en mijn Gypsy mee en zal dit aan jullie demonstreren of eigenlijk lekker maken. Haha. Lijkt je dit leuk, geef je dan nu op voor deze dag. Deze dag wordt gehouden bij Recreatief Centrum Oldemarkt in Oldemarkt dus. De dag duurd tot 16.00 uur. Stuur een mailtje naar info@annettescreafarm.com voor info en hoe jij je moet opgeven. De kosten voor deze geheel verzorgde dag is 40 euro. Jij neemt je eigen Cricut mee en wij zorgen voor de rest. Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch en koffie en thee is er genoeg. De materialen die je nodig hebt voor deze dag zitten er natuurlijk ook bij en niet vergeten een Goodie-bag. Na deze dag ontvang je een persoonlijke certificaat van deelname. Inschrijven kan tot 15 maart en na de betaling ben je zeker van je plaats. Jij komt toch ook?

Groeten van Annette
Related Posts with Thumbnails