CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

dinsdag 29 september 2009

300 leden bij mijn Cricut Expression Hyves groep

Hallo allemaal,

Op dit moment heeft mijn andere Cricut groep 300 leden en dus tijd voor een feestje. Ik stel een Cricut embossing startkit beschikbaar, maar je moet er natuurlijk wel wat voor doen!
1. Wordt lid van mijn beide Cricutgroepen Cricut Expression Hyves en Annette's Creafarm Cricutgroep.
2. Zet onder deze rubriek een berichtje.
Op 10 oktober zal ik een naam trekken die de Cricut embossing startkit thuisgestuurd krijgt.

Groetjes van Annette

The Pink Cricut Expression



Hallo allemaal,

Ook in Nederland zal de Pink Cricut Expression te koop zijn, namelijk eind van dit jaar.
De Cricut Expression wordt geleverd met 3 cartridges. Twee basis en de speciale Pink Journey Cartridge.
Voor zo ver ik weet is deze cartridge niet los te koop, wat natuurlijk erg jammer is, want Pink Ribbon wordt namelijk met deze actie ook gesteund.
Groetjes van Annette

De Gypsy wordt verwacht.



Hallo allemaal,

Kars heeft mij door gegeven dat de Gypsy in november / december wordt verwacht.
De prijs van de Gypsy zal rond de € 299,95 zijn.
Ook zullen er beschermhoezen te koop zijn in verschillende kleuren. Deze zullen rond de € 29,95 zijn.




Maar ook een autoadapter ( € 29,95) en de speciaal gemaakte stylus (aanwijs stokje) in verschillende kleuren. ( 19,95)








Wij moeten dus nog even geduld hebben.

Groetjes van Annette

maandag 21 september 2009

Cricut basistechnieken nu ook op locatie



Hallo allemaal,

In samenwerking met Kars, ga ik nu ook de Cricut basistechnieken op locatie geven. Dit kan alleen via een winkel. Dus bent u winkelier en heeft u een cursusruimte, nodig dan uw klanten uit om deze basistechnieken workshop van de Cricut bij u te komen doen. Ik kom dan graag bij u langs. Lees de hierboven geplaatste informatie of stuur een mailtje naar mij op info@annettescreafarm.com

Groeten van Annette

dinsdag 15 september 2009

Cricut Demo bij Nellie Snellen



Hallo allemaal,

Op mijn andere Blog hebben jullie kunnen lezen dat ik zondag een Cricut demo had bij Nellie Snellen in Sevenum (noord Limburg)
Op dit Blog wil ik er wat dieper op in gaan. Mijn Cricut demo stond in het teken van embossing, stempels en magneet papier van de Cricut. Hoe je te werk gaat met de embossing weten jullie al, maar ik zal nu wat meer vertellen over de stempels die je zelf kan snijden met de Cricut. Zeg maar het zelfde verhaal wat ik bij Nellie ook verteld heb aan de mensen. Het is eigenlijk heel simpel.
Je hebt een stempelset nodig en een Deep Blade mesje. En wat zeker erg belangrijk is een nieuwe snijmat.

* Plak het stempelvel op een nieuwe snijmat.

* Doe het Deep Blade mesje in de houder.

* Zet de standen op Speed 3, Pressure 5, Deep Blade mesje op 5,5 en gebruik in de meeste gevallen de Shadow knop en dan welke afbeelding je wilt snijden.
Denk er wel aan dat niet iedere afbeelding geschikt is voor een stempel, omdat deze "plat" van vorm is. Op de KKD heb ik gekozen voor deze vorm. Hij staat op de Home Decor cartridge.
Wat zeker niet minder belangrijk is, dat je het stempelvel voor gebruik even in de koelkast moet leggen. Op de KKD heb ik namelijk heel erg gemerkt dat warmte een grote invloed heeft op het snijden van de stempel. Het materiaal wordt glad en meer buigzaam waardoor de kans groot is dat het onder het mesje gaat op krullen en dus inscheurt. Als het stempelvel wat koeler is, is het ook wat stugger en zo is de kans ook kleiner dat het opkrult of inscheurt onder het snijden.
Zoals jullie weten geef ik de basistechnieken training met de Cricut Expression en de Create. Nu heb ik met Nellie afgesproken dat ik ook deze workshop ga geven in de winkel van Nellie in Sevenum. Dus je hoeft niet naar het noorden te komen, want ik kom naar het zuiden. Lijkt het je ook wat om je Cricut Expression beter te leren kennen? Geef je dan bij Nellie op voor de workshop. Het zal waarschijnlijk op een zaterdag zijn van 10.00 - 17.00uur. Een datum is nog niet bekend, want wij willen eerst weten of hier belangstelling voor is? Tijdens de demo hebben zich al enkele mensen opgegeven. Iedereen die zich opgegeven heeft krijgt van zelf bericht als er meer info is.
Groetjes van Annette

vrijdag 11 september 2009

De Embossing van de Cricut


Hallo allemaal,

Komende zondag heb ik bij Nellie Snellen een Cricut demo en vooral in het bijzonder over de Embossing en de stempelset van de Cricut.
Vandaag wil ik wat dieper ingaan op de embossing set. Het is een handigheid die je even moet weten. Wel erg leuk om te maken, maar denk wel goed na wat je wilt maken?
Op de foto hierboven staat mijn voorbeeld van de workshop die ik op de KKD heb gedaan.
Wat heb je als basis nodig om deze embossing mal te kunnen maken?
* Een Cricut liefst de Expression, omdat je de Multi Cut Functie gebruikt. Zit deze functie niet op je Cricut gebruik dan de knop Center Point bij de Create en Load Paper bij de Standaard Cricut
* Embossing starterset.
* Deep Blade mesje
* Nieuwe snijmat
* Cricut spatel
Snij uit het embossing papiertje een vorm uit met de multi Cut stand op 2. Speed op 3, Pressure op 5 en Deep Blade mesje op 6. Gebruik liefst de knop Fit ti Page om zo een optimaal formaat te krijgen.
Als hij klaar is met snijden, haal je het vel HEEL van de snijmat af. Haal het uitgesneden gedeelte er NIET uit.
Haal de delen die niet zijn gesneden de bovenste laag papier eraf. In mijn voorbeeld is dit dus de buitenrand en het binnenvlak. Plak dit met de plak zijde op de Embossingfolder waar de Cricutfiguur op de buitenkant zit. Haal dit door de Cuttlebug voor een goede hechting.
Vouw de embossingfolder open en haal de papieren beschermlaag van het uitgesneden figuur eraf. Plak dit op de rechterkant van de binnenkant van de folder. Vouw hem dicht en haal hem weer door de Cuttlebug heen. Haal nu de twee helfden van elkaar los, maar doe dit wel voorzichtig. Eventueel wat helpen met een prikpen. Nu is de embossingmal klaar voor gebruik.
Doe er papier tussen met de goede kant naar de Figuurtjes op de folder gericht.
Doe plaat A in de Cuttlebug, dan 4 lagen cardstock, embossing folder met papier er tussen en dan plaat C. Haal hem zeker 3 tot 4 keer door de Cuttlebug voor een mooier resultaat. Ik hoop dat jullie het snappen en anders hoor ik het wel?
Groetjes van Annette

donderdag 10 september 2009

De Xyron


Hallo allemaal,

Met de Cricut kunnen wij heel klein snijden, maar dan? Voor Anneke even een uitleg en een foto waarmee ik die kleine gesneden figuurtjes opplak. Namelijke met de Xyron 150. Hier kan een lijm cartridge met permanente of non-permanente plaklaag in. Je moet het zien als een stickermaker. Alles wat je erin stopt komt er als sticker weer uit. Super handig apparaat. Ze zijn ook leverbaar in verschillende formaten. Anneke, ik hoop dat je het zo snapt en anders hoor ik het wel?
Groetjes van Annette

De snijmat van de Cricut.



Hallo allemaal,

Vandaag wil ik het graag hebben over de snijmatten. Hier krijg ik ook vele vragen over en daarom maar alles eens samengevat.

Welke formaten zijn er?

Er zijn 3 formaten, namelijk 15x30cm, 30x30cm en 30x60cm. De snijmat 15x30cm is alleen tegebruiken in de standaard Cricut en de Cricut Create. De andere twee kunnen in de Cricut Expression.

Hoe te handelen bij een nieuwe snijmat?

Als je een snijmat uit z'n verpakking haald is het erg verstandig om hem eerst te merken! Ik merk hem door een sticker in de rechterbovenhoek te plakken op zowel de beschermlaag als op de snijmat. Op deze manier weet je altijd welke zijde op welke zijde moet! Het is namelijk ERG belangrijk dat de zijde die op de snijmat geplakt is ook op de mat blijft. Doe je namelijk de buitenzijde op de snijmat, dan is de kans groot dat als je de beschermlaag er een volgende keer afhaald je ook de lijmlaag meeneemt. En dit zou zonde zijn. De goede zijde die op de snijmat ligt heeft namelijk een statische werking en trekt dus stof etc aan. Leg dus deze zijde nooit naar boven op de tafel als je de beschermlaag even weglegt om je snijmat te gaan gebruiken. Alles wat hier op komt ligt straks op je snijmat.

Hoe voer je een snijmat in, zodat hij niet scheef in de Cricut komt?

Houd de snijmat in het midden met één hand vast en doe hem in de Cricut tegen de linkerzijde aan. Verplaats hem dan iets naar rechts en druk op "Load Paper".

Hoe behandel je de snijmat, zodat hij zijn kleefkracht lang behoud?

Hoe jij met je snijmat omgaat is super belangrijk. Ik heb 13 maanden met mijn langste snijmat gedaan. Ik moet er wel bij vertellen dat dat één van de eerste snijmatten waren. Deze lijmlaag was supersterk. Op het eerste oog niet echt handig, want je eerste snijwerken kwamen kapot van je snijmat af. Ik werk altijd met 4 snijmatten tegelijk. Namelijk een nieuwe voor mijn stempel en embossing, één voor cardstock, één voor scrappapier en de laatste die het minste hecht voor vellum of zeer dun papier. Dus als de snijmat van de stempel minder goed hecht voor dit, dan schuift hij door om cardstock te snijden en zo ga je door. Is hij uiteindelijk bij de vellum en het dunne papier beland, dan plak ik hem ook nog weleens vast met servetten tape of mallentape. Tot dat hij echt op is. De belangrijkste punten voor het behoud van je snijmat is toch wel hoe je omgaat met de beschermlaag en natuurlijk met de plaklaag.

* Merk je beschermlaag met een sticker of iets anders.

* Doe je beschermlaag met de goede zijde naar beneden of hang hem aan een spijker aan de muur.
* Kom nooit met je vingers op de lijmlaag van de snijmat

* Gebruik altijd het Cricut spatel om het papier of ander materiaal van de snijmat af te halen.


* Haal, na het snijden, goed alle restjes van de snijmat af.

* Laat je snijmat nooit zonder bescherlaag of papier op tafel liggen.

* Maak hem van tijd tot goed schoon met de spatel of met de "krabber" uit de etui van de Cricut. In de etui is het die bovenaan rechts zit.
* Als je plaklaag minder wordt plak je papier dan vast met servetten- of mallentape. Maar nooit tape doen aan de linker- en rechterzijde van de snijmat waar de wieltjes over glijden. Omdat hij dan stroef wordt kan hij scheef trekken of fouten maken met het snijden!
* Als je Cricut snijdt heb ik altijd mij spatel in de hand om eventueel het papier vlak bij het mesje iets aan te drukken, gebruik hier niet je vingers voor!
Dit waren toch de belangrijkste punten. Hebben jullie vragen hierover? Dan hoor ik het graag?
Groetjes van Annette

woensdag 9 september 2009

De Cricut machines

Hallo allemaal,

Vaak krijg ik de vraag wat nu de verschillen zijn van de Cricut machines. Daarom hier een overzicht.
Standaard Cricut:

* Deze Cricut maakt gebruik van de snijmat van 15x30cm.
* Hij heeft geen extra knoppen.
* De size is alleen in inch niet in cm.
* De taal is alleen Engels.
* Het LCD schermpje laat alleen tekst zien.
* De pijltjestoets om de "Cut" toets kent alleen de 4 richtingen, boven, onder, links en rechts.
* Heeft een handvat om hem makkelijk mee te nemen naar een Crop.
* Het standaard mesje kan vervangen worden door het Deep Blade mesje of door de Colors. (stiften)
* Dit is de goedkoopste versie van de Cricut.

Cricut Create:

* Deze Cricut maakt gebruik van de snijmat van 15x30cm.
* Hij heeft 5 extra knoppen namelijk: Center Point, Portrait, Flip, Fit to page en Autofill.
* Het LCD schermpje laat alleen tekst zien.
* De size is alleen in inch. niet in cm.
* De taal is alleen in het Engels.
* De pijltjes toets heeft meer posities voor de richting.
* Het standaard mesje kan vervangen worden door het Deep Blade mesje of door de Colors. (stiften)
* Het bedrag van deze Cricut zit tussen de twee in.

Cricut Expression:

* Deze Cricut maakt gebruik van de snijmatten 30x30cm en 30x60cm.
* Hij heeft heel wat extra knoppen.
* Het LCD schermpje kan je gebruiken om door het menu te lopen.
* Het LCD schermpje laat ook de plaatjes zien als afbeelding.
* De taal kan veranderd worden in Engels, Duits, Frans en Spaans.
* De inch. zijn te veranderen in cm.
* De pijltjes toets kent vele richtingen.
* Het standaard mesje kan vervangen worden door het Deep Blade mesje of door de Colors. (stiften)
* Dit is de duurste van de drie.
Dit waren de belangrijkste verschillen tussen de machines.
Groetjes van Annette

dinsdag 8 september 2009

Gypsy



Hallo allemaal,

De Gypsy was het gesprek van de dag op de KKD (knallende Kars dagen). Daarom wil ik jullie hier meer over vertellen.Voor mijn Cricut workshop heb ik even met Donald van Provocraft gesproken. Hij vertelde mij hoe zij op het idee zijn gekomen van de Gypsy. Hij vertelde dat de jeugd in Amerika bijna de hele dag zo'n videogame in de hand heeft en maar op knoppen drukt. Een soort gameboy, zeg maar. Met dit idee, zijn zij verder gegaan.

De Gypsy die zij mee hadden waren nog prototypes, want er zaten nog wel de nodige kinderziektes in en dat moest er eerst uit zijn, voordat het op de markt kwam in de US. Dus laat staan in Europa. Wij moeten dus nog echt even geduld hebben, maar het is een super gaaf ding. Hij is dus nog nergens te koop. Wel zijn er genoeg winkels die een pre-order aanbieden. De prijs zal zeker € 299,95 of hoger zijn. Dit hangt van vele factoren af. De Gypsy heeft al 2 cartridges in zijn geheugen als je hem koopt. Deze zijn dus niet los te koop. Er staan super mooie letters op en vele afbeeldingen. Super gaaf.

Noralee, die de Gypsy demonstreerde, had een hele mooie presentatie map gemaakt waar zij alles had opgeplakt wat op die bijgeleverde cartridges stond. En dat was veel en heel mooi. Van cijfers, letters, tot vormen, dieren etc. Het "heb vermogen" werd steeds sterker. Toen zette zij de Gypsy aan. Goed helder scherm en ook het werkblad is te vergroten of te verkleinen. Ze liet de vele mogelijkheden zien. Wauw wat mooi. Het is dat hij nog niet leverbaar is, want anders had ik hem allang in mijn winkelwagentje liggen!



Ook liet zij mij de Pink Cricut Expression zien. Zelfs de verlichting van de knopjes zijn pink, maar ook de cartridge die er in zat. Ook erg mooi, maar om nu mijn "gewone" in te ruilen voor een pink kleur? Gaat toch iets te ver, lijkt mij. Deze wordt geleverd met 3 cartridges, waarvan één helemaal in het teken is van Pink Ribbon. Volgens mij ging er wel een gedeelte van de opbrengt van de verkoop naar het Pink Ribbon fonds.
Zodra er meer info was over de Gypsy zou Kars mij informeren, zodat ik het hier kon plaatsen of op één van mijn andere Cricut groepen.
Groetjes van Annette

Welkom op mijn Blog

Hallo allemaal,

Welkom op mijn Blog met alles over de Cricut. Ik heb net de winkeliers workshop met de Cricut Expression gegeven op de Knallende Kars Dagen. Ook wel de KKD genoemd. Naast dit Blog heb ik al een Cricut Expression Hyves groep en een Yahoo NL-CG Op de KKD kwam ik veel mensen tegen die liever op een Blog komen kijken, dus dan ook maar een Cricutgroep op Blogspot gezet.
Ik ga mijn best doen om al deze groepen te voorzien van informatie over de Cricut en wat hiermee te maken heeft. Wilt u toch ook "oude" informatie lezen? Kijk dan op mijn Cricut Expression Hyves groep.

Groetjes van Annette
Related Posts with Thumbnails